Gevelisolatie

Het isoleren van de gevel is verreweg de meest rendabele investering. Dat wil zeggen, het levert qua energiebesparing het meeste rendement. Niet zo gek als je bedenkt dat de gevel het grootste oppervlak heeft van de gehele schil van het huis.
De gevel isoleren kan op drie manieren:
  1. aan de binnenkant
  2. in de spouw (indien aanwezig)
  3. aan de buitenkant

1. Isoleren aan de binnenkant
 
Deze methode heeft als voordeel dat ze in de doe-het-zelf sfeer kan worden uitgevoerd. Het nadeel is echter dat het de minst goede manier is. Er blijven namelijk altijd 'koudebruggen' over ter plaatse van de vloeren c.q. plafonds en de wanden tegen de buitengevel.
Liever niet doen dus en alleen uitvoeren als spouwmuurisolatie 
en / of buitengevelisolatie niet mogelijk blijken. Wil je het toch doen, ga naar de bouwmarkt en vraag naar de verwerkingsfolders. Iedere bouwmarkt kan die verschaffen. Of kijk op de websites van de grote leveranciers van isolatiematerialen zoals Rockwool, Isover, etc.

2. In de spouw (spouwmuurisolatie)
Deze vorm van isolatie heeft zich in de afgelopen 35 jaar wel bewezen. Het is echter een isolatievorm die alleen kan worden aangebracht door gespecialseerde bedrijven. Lees hierover meer door hiernaast op de link 'spouwmuurisolatie' te drukken.

3. Buitengevelisolatie 
Dit is van de drie methoden verreweg de beste isolatievorm. Je trekt de woning of het gebouw bij wijze van spreken een jas aan. Bouwfysisch dus de beste oplossing. Je kan de jas ook nog eens zo dik en warm maken als je wilt. 
Alleen, het moet ook worden aangebracht door gespecialiseerde (stukadoors)bedrijven en in geval van systemen met een gepleisterde afwerking moeten het ook nog eens een geattesteerd systeem zijn.
Meer daarover weten? Klik op de link 'Buitengevelisolatie'.